Kindercoaching op maat
Wie ben ik

Hoi, ik ben kindercoach Ans.

Regelmatig kom ik in aanraking met kinderen die thuis of op school in hun ontwikkeling vastlopen. Ze zitten niet lekker in hun vel, hebben moeite met leren of tonen gedrag waar de omgeving zich geen raad mee weet. Na ruim 30 jaar als leerkracht werkzaam te zijn is het verlangen bij mij ontstaan om deze kinderen te helpen hun eigen kansen en mogelijkheden te ontdekken en verder te ontwikkelen. Zo ben ik mijn eigen kindercoachpraktijk begonnen; ik werk vanuit mijn praktijk aan huis maar eventueel ook bij u thuis of op school.

Als kindercoach begeleid ik kinderen die het lastig vinden hun emoties te uiten of aan te geven wat ze willen, voelen en bedoelen. De kinderen worden hierdoor vaak verkeerd begrepen. Ze hebben het gevoel dat ze niet gezien en gehoord worden, geen ruimte in mogen nemen of dat niemand om ze geeft. Ze voelen zich verloren.

Ik help deze kinderen om te leren luisteren naar zichzelf, hun emoties te herkennen en ze op een juiste manier te uiten.

Ik maak vooral gebruik van creatieve coaching; met name geschikt voor de ‘doe-kinderen’, zij vinden het prettiger om door middel van schilderen, schrijven, kleien, spelen enz. uiting te geven aan hun ervaringen en gevoelens.

“Kindercoaching op maat biedt een luisterend oor waar kinderen zichzelf kunnen zijn”